Voor de aankomende student

 Beste aankomende student,

Zoals de aanhef al impliceert zul je dit jaar hopelijk je middelbare school afronden en zul je komend jaar gaan studeren: je bent een student in wording. Je studiekeuze, school en examens heb je (bijna) achter de rug. Na je examens begint een periode die waarschijnlijk bol staat van interessante en vooral leuke activiteiten; van de talloze eindexamenfeestjes tot de lang verwachte vakantie. De ‘Na Examen Dagen’ en de INTRO zijn een combinatie van deze twee dingen. Het zijn dagen lekker feesten en proeven van het studentenleven dat jou te wachten staat. Je maakt kennis met het Eindhovense studentenleven en met leden van SSRE en de andere twee studentenverenigingen op hun sociëteiten en op hun studentenhuizen. Het is een mooi middel om ervoor te zorgen dat jij het vanaf volgend jaar naar je zin hebt in Eindhoven.

Van veel mensen, die zelf ook gestudeerd hebben, krijg je vaak te horen dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is. Dit kunnen wij, de leden van de grootste vereniging van Eindhoven, alleen maar beamen. Je studententijd is bij uitstek een periode om te genieten van het leven en om jezelf te ontplooien als persoon met een eigen identiteit. Hoewel Eindhoven misschien niet algemeen bekend staat als een geweldige studentenstad, is er genoeg te beleven. Om dit echter mee te maken, zul je er wel zelf actief op af moeten stappen en de keuze durven maken voor een studentenvereniging.

De algemene studentenvereniging SSRE is met haar 300 leden sinds jaren de grootste studentenvereniging van Eindhoven. Het algemene karakter van SSRE zorgt ervoor dat we een diversiteit aan leden hebben en dit draagt eraan bij dat een nieuw lid gemakkelijk zijn plaats kan vinden binnen SSRE. De kern actieve leden binnen SSRE is dan ook erg groot, waardoor SSRE in staat is om door het jaar heen mooie activiteiten te organiseren.

De gezellige Sociëteit, Eunaia (veilige thuishaven) genaamd, telt drie verdiepingen, is vijf dagen per week open en heeft geen sluitingstijd. Hierdoor vinden bij ons de meeste en langste sociëteitsavonden van Eindhoven plaats. Naast de talloze mooie avonden en feesten heeft het lidmaatschap van SSRE nog veel meer te bieden. Zo hebben wij tal van sport- en cultuuronderverenigingen, maar ook kun je je bestuurlijke kwaliteiten ontwikkelen in een van onze commissies of in het Verenigingsbestuur. Verder zorgen de verschillende jaarclub- en dispuutverbanden binnen de vereniging ervoor dat SSRE een erg hechte groep leden heeft. Hierdoor kom je gemakkelijk in contact met ouderejaars, die je kunnen helpen aan een kamer of met je studie.

Al deze voorwaarden vormen een kader, waarbinnen ieder lid zijn plaats kan vinden. Dat is de kracht van SSRE: de sfeer en de omgang van leden onderling, het SSRE-gevoel. Als jij van jouw studententijd ook de mooiste tijd van je leven wilt maken, word dan lid bij de grootste en gaafste studentenvereniging van Eindhoven!

Heb je nu al vragen over lid worden of lid zijn bij SSRE? Stuur dan even een mailtje naar bestuur@ssre.nl !