Sociëteit 'Eunaia'

Sociëteit ευναια (fonetisch “eunaia”) is de sociëteit van de algemene studenten vereniging SSRE. ευναια betekent ‘veilige thuishaven’ in het Grieks. De sociëteit is dan ook de kern van het gezelligheidsleven van SSRE. De sociëteit huisvestte zich vanaf 24 februari 1960 op de Stratumsedijk 95, maar door het groeiende ledenaantal verhuisde SSRE in 1963 naar Havenstraat 2 waar de sociëteit haar naam kreeg. In 1970 heeft SSRE haar sociëteit naar de kelder van de Bunker verhuisd, waar ze in 1997 de hoogte in is gegaan door ook de 2e verdieping te betrekken. 

Sociëteit ευναια is het middelpunt van het verenigingsleven van SSRE. Van zondag tot en met donderdag is vanaf vijf uur de sociëteit vol activiteit en gezelligheid. Elke dag eten verschillende disputen op de sociëteit, waarna er tot in de vroeg uurtjes geborreld wordt onder het genot van bier tegen studentenprijzen. 

De twee commissies die zich voornamelijk bezig houden met de sociëteit zijn de Sociëteitscommissie en de Onderhoudscommissie. De Sociëteitscommissie, ook wel Soccie, ziet er op toe dat alles ordelijk verloopt in de sociëteit, dat de biertjes betaald worden en natuurlijk dat er een gemoedelijk sfeer hangt. De Onderhoudscommissie, doet zoals de naam al zegt, het onderhoud aan de sociëteit, en brengt daar zij het nodig vindt vernieuwingen aan. Daarnaast houdt de Fiscus Sociëteit de sociëteitsgelden bij en regelt de Vice-Praeses Sociëteit de gang van zaken op de sociëteit. 

Naast de sociëteit zelf biedt SSRE haar leden verschillende ruimtes zoals een commissiewerkruimte, twee bestuurskamers, een bestuurvergaderkamer, twee algemene vergaderkamers, een archiefkamer, een ruime keuken, verschillende opslagruimtes voor materialen en een grote representatieruimte die gebruikt wordt voor het houden van borrels, workshops en grote vergaderingen. De sociëteit biedt haar leden daardoor volop de mogelijkheid hun gezelligheidsleven te onderhouden, commissiewerk te doen en te vergaderen.  

De sociëteit is vijf dagen per week geopend voor haar leden. Het is mogelijk voor niet-leden om een bezoek te brengen aan de sociëteit door geïntroduceerd te worden door een lid. Ook is het mogelijk de representatieruimte en de sociëteitsruimte af te huren voor borrels, workshops en feesten. Neem daarvoor contact op met de Vice-Praeses Sociëteit.
Kroeg