Het Leuke Dispuut Drôle

 

Drole kelkHet Leuke Dispuut Drôle
Sinds 5 oktober 1977

Website: www.hlddrole.nl

 

Een aantal leden der a.s.v. SSRE vond in 1977 dat de tijd gekomen was om nieuw dispuut op te richten, en wel Het Leuke Dispuut Drôle. Het moest geen dispuut worden dat de leden maakt, maar het moesten juist de leden zijn die het dispuut maken. Met los karakter, grote spreiding en tolerantie hoog in het vaandel. En tot op de dag van vandaag is Het Leuke Dispuut Drôle nog steeds het Leukste gemengde dispuut van Eindhoven. 


HLD Drôle heeft als dispuutsdrank jonge Henkes, maar een Westmalle dubbel smaakt ook altijd goed. Ons dispuutssymbool, zoals te zien is in ons logo, is de Kelk. Hieruit wordt elke dispuutsavond een rondje aan alle aanwezige Drôleanten gegeven door de Onderbaas. De Onderbaas vormt samen met de Bovenbaas de Bazenbende, wat het dispuutsbestuur van HLD Drôle is. Een aantal leden wonen op SoWatt waar al de menige feestjes in de bar in de achtertuin hebben plaatsgevonden.

 Drôleanten ondeemen naast de vele activiteiten die SSRE als  studentenvereniging te bieden heeft nog veel meer. Zo heeft  HLD Drôle zelfs een keer Ter Land, ter Zee en in de Lucht op  haar naam weten te schrijven. Ook gaan wij geregeld een  weekendje weg met het hele dispuut. Zo hebben onder andere  Berlijn, Brussel, Lille, Antwerpen, Groningen, Keulen en  Renesse al keer kennis mogen maken met onze Rood-Groene  dispuutstruien. Tevens zijn wij met het dispuut ter ere van ons  7e lustrum op vakantie gegaan naar Poreç (Kroatië), waar de  villa nog steeds staat na te trillen en waar we menig discotheek  kennis hebben laten maken met onze aanleg voor het bouwen  van een Leuke party. Naast de activiteiten die HLD Drôle voor  zichzelf  organiseert, zet het ook eens in de twee jaar een ware  grandslam neer voor alle leden van SSRE, wat altijd gevolgd  wordt door een spetterend feest in sociëteit Eunaia. Met namen  zoals Kiss My Ace, Drôlant Garros en Westmalle Double is het niet vreemd dat het tennistoernooi elke keer weer op een goot succes uitdraait.

Met een verleden om trots op te zijn en met al dat Leuke wat nog voor de deur staat, mogen alle reünisten en leden van Het Leuke dispuut Drôle zich gelukkig prijzen dat zij het maximale uit hun studententijd hebben gehaald of nog gaan halen.

“Bouwend op een groots verleden, een grootser toekomst in ‘t verschiet”